Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Στελέχωση επιτροπών 4/6/2015

Συγκρότηση Λυκειακών Επιτροπών και στελέχωση βαθμολογικών κέντρων

Για τη διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου συγκροτήθηκαν και φέτος οι Λυκειακές επιτροπές στα εξεταστικά κέντρα και στελεχώθηκαν τα βαθμολογικά κέντρα με εξαιρετικούς συναδέλφους που δουλεύουν σκληρά και παράγουν αποτελεσματικότατο έργο. Είναι προφανές ότι, προκειμένου οι επιτροπές αυτές να επιτελέσουν το ρόλο τους και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των εξετάσεων, θα πρέπει ασφαλώς να διαθέτουν έναν ικανό αριθμό εκπαιδευτικών που διαθέτουν εμπειρία στο αντικείμενο αυτό.

Το ΔΣ της Ζ΄ ΕΛΜΕ θεωρεί όμως ότι παράλληλα με την παραπάνω απαίτηση, εξίσου σημαντική είναι και η ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού των επιτροπών αυτών, διότι:

  • Για λόγους ηθικής τάξης και δεοντολογίας, απαιτείται η δυνατότητα συμμετοχής να είναι ανοικτή και διαφανής για όλους τους εκπαιδευτικούς.
  • Πρέπει να αποκτούν εμπειρία στο θέμα αυτό περισσότεροι συνάδελφοι, ώστε να είναι σε θέση να αντικαθιστούν έμπειρους συναδέλφους, που για διάφορους λόγους (συνταξιοδοτήσεις, μεταθέσεις, ασθένειες κ.λ.π.), δεν θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τώρα ή μελλοντικά.
  • Σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης, το ελάχιστο οικονομικό αντίτιμο από τη συμμετοχή στις επιτροπές αυτές, είναι αναγκαίο και απαραίτητο για μεγάλο αριθμό συναδέλφων.

Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. της Ζ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας θεωρεί πως είναι επιβε-βλημένη η σταδιακή ανανέωση του προσωπικού που στελεχώνει εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα με εξορθολογισμό του τρόπου επιλογής του. Προκειμένου μάλιστα να αναζητηθούν οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι για αυτό προτίθεται να θέσει προς συζήτηση το θέμα στο προσεχές συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                Ο Πρόεδρος                      Ο Γ. Γραμματέας
                                            Γιώργος Πλακίδας                Γιώργος Τριβιζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου