Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 26/1/2018 - 30ΩΡΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ζ΄ΕΛΜΕ καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων, σε όλα τα σχολεία, να διαφυλάξουν με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Ας μην ξεχνάμε ότι όσες αποφάσεις  καταστρατηγούσαν εργασιακά δικαιώματα, το εκπαιδευτικό κίνημα τις είχε καταστήσει ανενεργές και στο παρελθόν.Το ίδιο οφείλει και θα εξακολουθήσει να κάνει, ακυρώνοντας στην πράξη κάθε μέτρο που θα υποβαθμίζει τις εργασιακές μας συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα με τη δράση μας στους Συλλόγους Καθηγητών θα υπερασπιζόμαστε καθημερινά κατακτημένα με αγώνες εργασιακά δικαιώματα από τυχόν αυθαιρεσίες Διευθυντών ή και από επιδιώξεις διαφορετικής ερμηνείας του νόμου, που θα οδηγούν σε ανατροπή του καθεστώτος που ρυθμίζει την παραμονή μας στο σχολείο εδώ και 33 χρόνια.
Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να κάθεται στο σχολείο πέραν του διδακτικού του ωραρίου, εφόσον ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν του έχει αναθέσει κάποια επιπλέον εξωδιδακτική εργασία. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένος να παραμείνει για εργασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση υλοποιώντας την απόφαση για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.
Η ΕΛΜΕ δεσμεύεται να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα όπου καταστρατηγούνται και να παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη στους συναδέλφους καλώντας τους ταυτόχρονα να καταγγέλλουν φαινόμενα αυθαιρεσίας από την πλευρά της διοίκησης.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου