Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ Α

Στάλθηκε εχθές Τρίτη 20/2 στα σχολεία έγγραφο της ΔΔΕ Α' Αθήνας με το οποίο ζητείται να συμπληρωθεί πίνακας σύμφωνα με  την 27069/Ε2/15-2-2018 εγκύκλιο του  ΥΠΠΕΘ ορισμένα στοιχεία - εκτίμηση για το επόμενο σχολικό έτος 2018-2019 (αριθμός τμημάτων και μαθητών, ωράριο εκπαιδευτικών, κ.λπ.), ώστε να είναι διαθέσιμα στα μέλη του ΠΥΣΔΕ προκειμένου να προσδιορίσουν τα κενά για τις φετινές μεταθέσεις.

Θεωρούμε το έγγραφο αυτό απαράδεκτο για πολλούς λόγους: 


1. Ορίζεται πολύ στενό χρονικό περιθώριο στα σχολεία (ως την Πέμπτη 22/2 το μεσημέρι), που δεν επιτρέπει στους συλλόγους να συζητήσουν ουσιαστικά και να εκτιμήσουν τις ανάγκες των σχολείων τους. 

2. Αναθέτει την ευθύνη αποκλειστικά στους διευθυντές, οι οποίοι απλά οφείλουν "να ενημερώσουν" τους συλλόγους, κόντρα στην πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος ότι οι σύλλογοι διδασκόντων πρέπει να αποφασίζουν για όλα. 

3. Προκαλεί εύλογη ανησυχία ότι η πρόωρη οριστικοποίηση του αριθμού των τμημάτων μπορεί να αξιοποιηθεί για συμπτύξεις τμημάτων, κατευθύνσεων και ειδικοτήτων, για συγχωνεύσεις σχολείων με βάση τα νέα κριτήρια, για νέες υπεραριθμίες και επιδείνωση των εργασιακών όρων των εκπαιδευτικών, για περιορισμό των μεταθέσεων και απολύσεις αναπληρωτών. 
Απαιτούμε: 

- Καμία πρόωρη οριστικοποίηση του αριθμού των μαθητών και των τμημάτων. 
- Διαμόρφωση των τμημάτων σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις του κλάδου και τις προτάσεις των συλλόγων διδασκόντων. 
- 20 μαθητές ανά τμήμα γενικής παιδείας, 15 μαθητές στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια. 
- Επαναφορά του διδακτικού μας ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα. 

Ζητούμε να δοθεί στο ΠΥΣΔΕ η δυνατότητα να καταθέσει εκτίμηση τεκμηριωμένη, ανεξάρτητα από τα στοιχεία του my school.
Καλούμε τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Α' Αθήνας, και ιδιαίτερα τους αιρετούς,  να καταθέσουν στο υπουργείο πρόταση που να σέβεται τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαρρέ Γιώτα                                              Κυριακού Κλαίρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου